“Samen”, het magazine van het Franciscus Gasthuis & Vlietland

In “Samen”, het kwartaalmagazine van het Franciscus Gasthuis & Vlietland,  vertellen fysiotherapeuten Bas Andeweg en Esmée Diteweg iets over hun streven om patiënten de negatieve gevolgen van de achteruitgang van spiermassa te verminderen. Samen brengen ze patienten in beweging. “wie beweegt, houdt de conditie op peil en herstelt sneller.” Een cultuurverandering bij zowel patiënten als medewerkers.

 

Verder lichten Ineke van Zetten en Fieke Stolk van de afdeling Diëtiek het nieuwe voedingsconcept toe. Voeding is een belangrijk onderdeel van het herstel. 

 

Dat, en nog veel meer, in Samen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Special “Veerkracht” verschenen

Voor het Haaglanden Medisch Centrum mochten we een special “Veerkracht” realiseren. Tien kankerpatiënten vertellen hun verhaal in beeld en woord. Het magazine is uitgegeven bij de start van het nieuwe Informatieplein Oncologie , onderdeel van ziekenhuis HMC Antoniushoeve. Oncologisch chirurg Onno Guichent schreef de introductie van “Veerkracht”. BC Uitgevers is trots de vormgeving en drukbegeleiding

lees meer »

Restyle magazine van het Groene Hart Ziekenhuis

De laatste week van januari verscheen de gerestylde eerste kwartaaleditie van het opnamemagazine van het Groene Hart Ziekenhuis uit Gouda. Het magazine, dat regelmatig wordt geactualiseerd, verstrekt alle mogelijke informatie die komt kijken bij een ziekenhuisopname, van voorbereiding tot en met het ontslag uit het ziekenhuis. .

lees meer »

Recent verschenen

In de wintereditie van het huis-aan-huis magazine van ZorgSaam dat onlangs is verspreid, is er onder andere aandacht voor de verkorting van de wachttijd op de afdeling oogheelkunde, de ruimere openingstijden van het bloedpriklab Oostburg en wordt er een kijkje achter de schermen gegeven van Afdeling 2, “een echt ziekenhuisje in het Antonius.” Voorts een

lees meer »